This page is no longer current.

Please visit the Worksoft Customer Portal for the latest content.

Articles

IIS Application Pool Issues for Worksoft Products

Worksoft Diagnostics has reported a problem that looks like it is related to application pool configuration issues within IIS

FYI:  this is accurate for everything except Certify Connect and Compliance

Please follow these instructions:

1.  Start IIS
2.  Select "Default Web Site" in the tree on the left
3.  Click "Basic Settings" - ensure that the file folder path is pointing to c:\inetpub\wwwroot
4.  Locate the virtual directory for the product in question (in the tree)
5.  Click on "Basic Settings" - inspect the application pool (remember the name of the application pool)
6.  Click on "Select..." to the right of the application pool name
7.  Observe that a dialog appears
8.  Look closely at the properties in this dialog.  Ensure that the .Net version says "4.0" and Pipeline mode is set to "Integrated"
9.  Still remembering the name of the application pool, follow these instructions
10.  In the tree (above), find the node "Application Pools"
11.  Underneath "Application Pools", locate in the tree the name of the application version
12.  Select the row with that application version
13.  Click on "Basic Settings" (far right)
14.  select in the dropdown the .Net framework (4.0)
15.  select in the dropdown the pipeline mode "Integrated"
16.  click "OK"
17.  click "Advanced Settings..." (far right)
18.  locate the setting "Enable 32-bit applications" - and change the value to "False"
20.  Click "OK"
21.  Click "Stop" (far right)
22.  Click "Start" (far right)